Açık kaynaklı robot köpek: Xiaomi CyberDog

Xiaomi 12 ve 12 Pro bugün düzenlenen faaliyet ile Türkiye pazarına getirildi. Bu etkinlikte firmanın beklenmedik bir sürprizi de oldu. Firma model için daha önce ayrıntılı bilgiler verdi. Xiaomi yapmış olduğu açıklamada biyolojik dünyadan ilham alınarak geliştirilen yeni dört bacaklı robotu CyberDog ile geleceğin teknolojisini keşfetme konusunda cesur bir adım daha attıklarını belirtiyor. Söylendiği kadarıyla CyberDog, Xiaomi’nin mühendislik becerisinin doruk noktasını temsil ediyor ve aleni kaynak olmasıyla mevcud geliştiricilerin üstünde geliştirmeler yapabilmesini sağlamaya odaklanıyor. Aynı açıklamaya bakılırsa CyberDog, Xiaomi’nin aleni kaynak camiası ve dünya genelindeki geliştiriciler için dört bacaklı robotik alanındaki ilk girişimi olma özelliğini taşıyor. CyberDog, Xiaomi’nin kendi bünyesinde geliştirilen yüksek hız, çeviklik ve geniş hareket imkanı tanıdığı olan servo motorlarla donatılmış durumda.

Dokunma sensörleri, kameralar, ultrasonik sensörler, GPS modülleri ve daha fazlasını içeren bu sistem, CyberDog’a çevresini algılama, analiz etme ve çevreyle etkileşim kurma benzer biçimde gelişmiş yetenekler sağlıyor. Xiaomi’nin akıllı telefon görüntüleme teknolojisi yardımıyla CyberDog’un gelişmiş bir çevre algılama kabiliyeti bulunuyor. Bu imaj sensörü sistemi, CyberDog’a otonom nesne takibi, SLAM ve cm ölçeğinde engellerden kaçınma ve navigasyon kabiliyetleri sağlıyor. Bu, CyberDog’un çevresini reel zamanlı olarak çözümleme edebilmesi, navigasyon haritaları oluşturabilmesi, hedefini çizebilmesi ve engellerden kaçınabilmesi anlamına geliyor. Tüm bunlar insan duruşunu tanıma, yüz tanıma ve takip edeni gibi özelliklerle birleştiğinde CyberDog, sahibini takip edebilme ve engellerin etrafından dolanabilme kabiliyetine sahip oluyor.

Kullanıcılar söylendiği kadarıyla evcil hayvan benzeri naturel özellikler için CyberDog’a özel bir uyandırma sözcüğü ayarlayabiliyor ve robotu test etmek için sesli asistanları ya da beraberinde gelen uzaktan kumandayı yada zeki telefon uygulamasını kullanabiliyor. Kullanıcılar, CyberDog’u benzersiz görevlerde kullanabiliyor ve etkileşime girebiliyor. CyberDog’un bununla birlikte 3 tane Type-C ve 1 adet HDMI bağlantı noktası içeren kapsamlı bir arayüzü bulunuyor. Bu, geliştiricilere arayüzleri kullanarak robota arama ışığı veya farklı yaratıcı yetenekler yada yenilikler eklemek için panoramik kamera, hareketli kamera, LiDAR yada öteki donanımları eklemek yahut yazılım sistemlerini keşfetmek konusunda tam bir özgürlük sağlıyor.

Xiaomi CyberDog robot köpek şimdilik herkes tarafınca elde edilemeyecek Xiaomi, açık kaynak aracılığıyla dünyanın dört bir tarafındaki geliştiricileri bu alana katkıda bulunmaya, birbirleriyle iletişim kurmaya ve birlikte ilerlemeye teşvik ediyor. CyberDog, şirket arasında geliştirilen çekirdek modüller yeniden yapılandırılarak ve optimize edilerek açık kaynak algoritmaları üzerine oluşturulmuş. Bu açıdan Xiaomi, CyberDog’un çok büyük olasılıklarının müşterek keşfedilmesini sağlamak adına Xiaomi Fanları, mühendisler ve robotik meraklıları için 1.000 adet CyberDog robotunu piyasaya sunuyor. Ayrıca, ilerlemeyi ve neticeleri dünya genelindeki bütün geliştiricilerle devamlı olarak paylaşmak suretiyle Xiaomi Açık Kaynak Topluluğu’nu yaşam geçiriyor ve mühendislerin gelecekteki yenilikleri yakından takip edebilmelerine imkan tanıyan bir platform sağlamak suretiyle bir robotik laboratuvarı kurmayı hedefliyor.

About Arda ATAK

Ayrıca Kontrol Et

Yeni Nesil İşlemciler Piyasada: Güç ve Verimliliğin Yeni Dönemi

Intel ve AMD’nin yeni nesil işlemcileri nihayet piyasaya sürüldü! Bu işlemciler, daha önce hiç görülmemiş …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir